Mindig is olyan ember voltam, aki nem bírta elfogadni a dolgokat és nem bírt belenyugodni semmibe sem és ezt az én nagy hibámnak tartom, viszont változtatni ezen soha nem tudtam, semmilyen módon, pedig hazudnék ha azt mondanám, hogy nem akartam. Persze csak hajtogatni lehet, hogy ez, meg az így nem fair, de sok mindent nem lehet ezek ellen tenni, bele kellene nyugodni csak és kész.

A mi igazgatónőnk egy igazi főgonosznak is elmehetne, akit viszont nem lehet legyőzni. Odasújtani oda lehet, kicsit feldühődne talán tőle, de ártani nem lehet. Olyan ez, mintha valami láthatatlan védőburok venné körbe és ezt a védőburkot nem lehet eloszlatni. Egy rövidebb történetet elmesélek róla, ami még nem is állítja be gonosznak, pedig igazából egy kész ördög.

Nem rég írtunk egy próba OKJ-t az iskolában, amivel nem lenne semmi gond, ha... Úgy volt jóval a próba előtt szólnak hogy lesz. A számvitel tanárunk csütörtökön nem tudott jönni és ehelyett az igazgatónő jött. Kedden bejelentette nekünk, hogy csütörtökön, akkor próba OKJ lesz és, aki nem írja meg az vizsgázni se mehet. Viszont a debreceni egységének minimum egy héttel előtte leadta a drótot, hogy írnak. Oké. Másfél nap alatt készülj fel rá, nézz át mindent. Úgy hogy előtte állandó volt a dolgozat írás és szerdán én személy szerint este 6-ra érek haza az iskolából. Amire volt időm átnéztem, de így se tudtam átfutni a gyakorlati feladatok nagy részét, az elméletről nem is beszélve. 55%-ot írtam a próba OKJ-n, ami kevés, hiszen 60%-tól kettes valójában. Mondjuk volt benne egy olyan 10 pontos feladat, amit kisujjból megoldottam volna szerintem, ha át tudtam volna nézni, de idő hiány miatt csak fél pontot kaptam rá, mert nem emlékeztem, hogy kell, hiszen régen tanultuk. Annyi vigasztal, hogy másfél nap alatt, amit átnéztem egy 55%-ra elég volt. Ha az OKJ-s vizsgát tekintjük, ami két hét múlva lesz egyébként, felkészülök tisztességesen és nem adnak nekünk "megoldhatatlan" feladatokat, akkor a 60%-nak meg kell lennie, nem gyengén. Csak új a bizottság és lehet nem csak olyan feladatok lesznek, amik az elmúlt években, hanem olyanok is, amikre nem készültünk, vagy egyszerűen nem is tanultunk, hiszen ott fent az emberek nagyban tesznek arra, ami az alsóbb szinteken vannak. De remélem összejön, mert nem szeretnék 2 évet feleslegesen elpazarolni az életemből. Na meg nem is olcsó mulatság ez.

Jelenleg ennyi lettem volna, ha kedvem lesz jelentkezem. Ha két hétig nem jelentkeznék, akkor szídjatok majd az OKJ-s vizsgán!