A sikeres írásbeli vizsga után jöhetett a szóbeli. Először a védés volt, amin 250 pontot lehetett szerezni és ez sikerült is mindenkinek, így első nap boldogan mehettünk haza. A második nap, amikor már a tételeinket kaptuk meg már húzós volt, de egy kis jó indulattal mindenkinek sikerült. Szóval banki szakügyintéző lettem! Ezután szűk baráti körben kiegészülve a családi körömmel faházba indultunk. Nagyon jól szórakoztunk, igaz volt balszerencsénk is, de összességében remekül telt el az a pár nap. A bulizás után pedig jött a meggyszedés, ami még mindig tart. Tegnap például majdnem 10 mázsával szedtünk. De azért remélem holnap már befejezzük. Ennyit rólam és most belekezdek a valódi témámba. Viszont annyit megjegyeznék, hogy nagyon vallásos emberek inkább hanyagolják.

Jocival nagyon untuk magunkat a faház előtt, így elkezdtünk keresgélni animékat. Joci talált is egy nagyon jó animét, ami 12 részes. A címe: Ichiban Ushiro no Daimaou, de én csak Démonkirálynak nevezem. Nekem olyan Harry Potter beütése volt ahogy néztem és vannak olyan szálak, ami hasonlítanak is rá, gondolom az alap ötletet az adta. (Gondolok itt a mágus iskolára, a madárra, ami megmondta, hogy kinek mi lesz a foglalkozása, stb. A madár például a kalap lenne, ami Harryéket beosztotta, hogy melyik "házba" kerülnek.)

A történet főszereplője Sai Akuto, akinek ez a bizonyos madár azt jövendőlte, hogy ő lesz a következő Démonkirály. Ettől kezdve mindenki ferde szemel nézett rá és sokan meg is akarták ölni, mivel az előző Démonkirály majdnem elpusztította a világot. Szóval már az elejétől nagyon izgalmas a történet, amiben fellelhetőek harcok, romantikus szerelmi szálak, sok fordulat és egy kis "ecchi" is. Magyarul a férfi nézők nem kevés bugyi villogtatást láthatnak. (A japánok egy kicsit perverzek :D) A történetről sok mindent nem szeretnék elárulni, remélem, hogy van, aki kíváncsi rá és meglesi majd.

Engem néhány mondat viszont nagyon megfogott. Sai Akuto ugyanis pápa szeretett volna lenni és meg akarta változtatni a világot. Viszont ez a Démonkirályos jövő eléggé keresztbe tett neki. Egy párbeszédet mutatok nektek, hogy mire is gondolok.

- Mi értelme ezt tettünk? Valaki a te erőddel jó irányba is vezethetné az embereket!
- Ha tehetném, akkor úgy tennék, de gondoltál rá, hogy esetleg oka van annak, miért nem vagyok rá képes?
- Oka, hogy miért nem teheted?
- Az emberek neveket adnak a dolgoknak, amik nem többek egy rendszernél, idővel pedig elhiszik, hogy a név valóságot takar.
- Ez nem több elvont ostobaságnál!
- Azt mondom, hogy az "Isten" is csak egy kitalált név. Egy olyan történetet akarsz másokkal elhitetni, amiről csak álmodsz. Az emberek csak boldogságra vágynak azáltal, hogy azt hiszik, az Istenek mindannyiunk felett állnak, és ezt a rendszert használják arra, hogy igazolják a pénzért folytatott háborúkat és a mészárlásokat! És én ezért...
- Ezért mi?
- Meg fogom ölni az Isteneket és megmutatom mindenkinek, hogy ennek a történetnek vége!

Ennél én itt leragadtam. 4 évig jártam egyházi iskolába és már azelőtt is hittem Istenben. Viszont, ha ebbe nagyon mélyen belegondolok, van benne valami. Erre rá pár napra meggyszedésen felhózodott az egyházi téma és Isten. Például, hogy adakozni kell az egyháznak. Nálunk azt is írják, hogy ki mennyit adott, amikor házról házra szedik a pénzt. Nem mindegy, hogy ki mennyi pénzt ad? Örülni kellene ennek szerintem, nem írkálni, hogy XY csak 2000 forintot adott, míg ZX 4000 forintot. Meg ha a gyerek akarna valamit, akkor a szülőnek is kötelező vele templomba járni. Na, de nem erre akarok kilyukadni.

Vannak különböző vallások, viszont, ha csak egy Isten van, akkor, hogy lehet keresztényből is katolikus és református, vagy ott van az araboknál Allah, van buddhizmus, hinduizmus és még sorolhatnám. Régen voltak az egyiptomiaknak is külön isteneik, a görögöknek is. Ha a Bibliát nézzük Noé idejében volt az özönvíz, mert az embereknek hatalmas bűnei voltak már és így Isten el akarta pusztítani őket, viszont, ha már ennyi féle vallás kialakult ez nem bűntetendő számára? Hiszen ez nagyobb bűnnek számít lényegében, mint az, hogy valaki hazudik, vagy csal, lop.

Számomra ez furcsa. Apa például annyit mondott a meggyszedéses témánál, hogy ő magában hisz. Szerintem meg igaza is van. Én a démonkirály után elvesztettem teljesen a hitemet (amúgy se úgy gondoljatok rám, hogy hű, de vallásos vagyok/voltam) és a meggyszedéses téma zárta le teljesen. Valaki régen kitalálta és utána többen is hinni kezdtek benne. Ez olyan, mint a gyerekeknél a mikulás, a húsvéti nyuszi stb. Most lehet sokakat megbotránkoztatok, de Isten szerintem is csak egy rendszer, amit régen kitaláltak és a mai napig működik, amire amúgy rengeteg pénzt kidobnak és háború is zajlott miatta (keresztes hadjáratok). Még jut is eszembe. Ha régen voltak bűntetések "Istentől", akkor a második világháború után miért nem? Hiszen több millió ember halt meg, néhány ember miatt.

Végül az első rész, mivel trailert nem találtam róla, ami használható (a képminőség kicsit nagyon gyenge, viszont, aki szeretné megnézni, tudok adni torrentet hozzá): katt!